Majsknyten

En basrätt i många mexikanska hem. För att rätten ska smaka bra så måste du använda riktigt majsmjöl ( EJ MAISENA )
Receptet ger 30 knyten...
Du behöver 30 torkade majsskal eller 30 ark aluminumfolieark, 20 cm gånger 20 cm, fodrade med bakplåtspapper
225 g ister
675 g majsmjöl
2 msk bakpulver
1 tsk salt
4½ dl hönsbuljong
8 dl Picadillo eller köttfärsröra ( se tidigare recept= kategori mexikanska rätter )
Finns färdiga majsskal så blöttlägg dem över natten genom att slå kokande vatten över. Låt skalen rinna av och låt dem torka till. Vispa istret vitt och pösigt. Blanda majsmjölet med bakpulver och salt och arbeta in det i fetter efter hand. Tillsätt buljong och arbeta degen smidig men inte för blöt. Lägg skalen på ett platt underlag. Täck vart och ett med½ cm tjock deg med spar 2½ cm runt alla kanter. Lägg 2 msk fyllning ( av köttfärsröran ) i mitten. Rulla ihop majsskalet, så att den nya degen möts. Vik i hop botten och ställ rullarna med de öppna ändarna uppåt i en ångkokare eller kastrull med vatten i botten och ett galler el. tallrik. Använd samma metod med folie. Täck och koka 1½ tim. Knytena kan frysas. Tina och koka dem då ytterligare 30 minuter.
Kommentarer
Postat av: Christina W
Oil&Vinegar ett måste om du passerar Jönköping. Ligger nästan mittemot Åhléns på gågatan i city. Allt väl med dig hoppas jag.
Kram
Postat av: matilda
oj så sugen på kanelbullar jag blev när jag hamnade här på din blogg och såg alla de goda bullarna längst upp :)
Majsknyten lät spännande, det får man nog ta och testa :D
Trackback