Rostad potatissallad

Hur ofta äter du potatis? Här har jag ett recept på " Rostad potatissallad".Lättlagad och god!
För 10 personer
2 kg delikatess-eller färskpotatis
2 msk olja, 1 tsk fingersalt
Dressing:
4 salladslökar
2 knippor rädisor
1 dl grovhackad persilja
6 msk olja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
Det är aldrig fel och förbereda dressingen dagen innan. Strimla salladslöken och halvera rädisorna.
Sätt ugnen på 225 grader. Picka potatisen , dela i stora halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över oljan. Vänd runt. Strö över fingersalt. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen.
3 timmar för servering: så blandar du potatisen, med lök, rädisor och persilja och så häller du över dressingen.
Mmmm, det lät ju inte så dumt. Blir inte potatisen väl stor om man bara halverar dem? Eller det är meningen att man ska använda små potatisar.
Kram
Låter jättegod måste pröva :)