Mexikansk köttfärsröra

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketVill du göra en mexikansk köttförsröra? Picadillo..är den kryddiga köttfärsen och den kan användas i många rätter som fyllning i tortillarätter som Tacos eller Enchiladas.

Du behöver följande ingredienser: ca 4- 6 personer.

2 msk olja
1 medelstor finhackad gul lök
2 klyftor vitlök
600 gram malet nötkött
6-7 tomater, skållade urkärnade och hackade
2 msk rödvinsvinäger
1 msk chilipulver
1 msk malen kanel
1 tsk stött kummin
½ tsk malda nejlikor
1-3 st jalapeños, inlagda chilifrukter
salt och peppar
½ dl flisad mandel
1 dl russin ( om du vill )

Hetta upp oljan och bryn lök och vitlök. Lägg i och bryn köttet. Tillsätt resten av ingredienserna utom pepparfrukterna, salt och peppar. Täck med lock och koka i 30 minuter. Späd med lite vatten om det behövs men röran ska vara torr. Smaka av med chilis peppar och salt. Stek mandelflisorna i lite olja och strö över om så önskas. Rätten går alldeles utmärkt och frysa.

Kommentarer
Postat av: annebelle

Häftigt med mexikanska recept...majsknytena lät intressanta, undrar om man kan byta ut istret mot kokosfett..?

2007-09-27 @ 23:25:53
URL: http://annebelle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0