Hallongrottor

image16 Den här kvällen fick jag laga mat bara för 1 person..lite trist är det ju och sedan är det inte lika kul och äta själv.( Annars brukar sambon och jag äta tillsammans och det brukar alltid komma någon gäst eller granne )

Dagens kvällsmat: blev chili con carne.

Här hemma sätter vi ihop en meny 1 gång/ vecka, sparar tid & pengar. Fast den här veckan då jag jobbar lite annorlunda tider så blir ingen planering.

♥ ♥ ♥
Hallongrottor med kanel tackar man inte nej till. Dem ser så läckra ut. Här hittar du receptet

Falska snickers

image15

Min lediga dag idag.. då jag jobbar helgen och givetvis var jag sugen på att baka. Alltid bra att ha kakor och annat gott då det kommer besök.

Passade på och göra " Falska snickers" hemma..

Ingredienser
1 burk jordnötsmör ( Skippy ) turkos förpackning
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl kokos flingor
1 liter Cornflakes ( Kellog´s Special utan smak )
1 tsk vaniljsocker
1 blockchoklad-mörk

Blanda jordnötsmör, socker och sirap i en kastrull ( sjuda, får ej kokas ) rör om.

Cornflakes, vaniljsocker, kokos,  blandar du i en skål och se till att " krama om " cornflaksen så att dem blir lite mindre.

Sedan häller du i cornflakes blandningen i samma kastrull , men avslägsna kastrullen från värmen eller plattan.

Ta fram en form på ca 40 cm gånger 40 cm.. och häll  röran i formen och försök fördela röran/ degen så att det blir som en tjockare kaka. Låt den svalna. Nu kan du smälta den mörka chokladen och hälla över kakan.

Låt den stå i kylskåpet och skär kakan till små rutor eller snittar.

Majsknyten

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketMin mamma brukade laga den här rätten åt mig. och det är klart att jag måste ha receptet här.Majsknyten finns i en hel de Sydamerikanska länder.  Majsknyten åt aztekerna när spanjorer erövrade Mexiko.

En basrätt i många mexikanska hem. För att rätten ska smaka bra så måste du använda riktigt majsmjöl ( EJ MAISENA )

Receptet ger 30 knyten...

Du behöver 30 torkade majsskal eller 30 ark aluminumfolieark, 20 cm gånger 20 cm, fodrade med bakplåtspapper

225 g ister
675 g majsmjöl
2 msk bakpulver
1 tsk salt
4½ dl hönsbuljong
8 dl Picadillo eller köttfärsröra ( se tidigare recept= kategori mexikanska rätter )

Finns färdiga majsskal så blöttlägg dem över natten genom att slå kokande vatten över. Låt skalen rinna av och låt dem torka till. Vispa istret vitt och pösigt. Blanda majsmjölet med bakpulver och salt och arbeta in det i fetter efter hand. Tillsätt buljong och arbeta degen smidig men inte för blöt. Lägg skalen på ett platt underlag. Täck vart och ett med½ cm tjock deg med spar 2½ cm runt alla kanter. Lägg 2 msk fyllning ( av köttfärsröran ) i mitten. Rulla ihop majsskalet, så att den nya degen möts. Vik i hop botten och ställ rullarna med de öppna ändarna uppåt i en ångkokare eller kastrull med vatten i botten och ett galler el. tallrik. Använd samma metod med folie. Täck och koka 1½ tim. Knytena kan frysas. Tina och koka dem då ytterligare 30 minuter.

Mexikansk köttfärsröra

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketVill du göra en mexikansk köttförsröra? Picadillo..är den kryddiga köttfärsen och den kan användas i många rätter som fyllning i tortillarätter som Tacos eller Enchiladas.

Du behöver följande ingredienser: ca 4- 6 personer.

2 msk olja
1 medelstor finhackad gul lök
2 klyftor vitlök
600 gram malet nötkött
6-7 tomater, skållade urkärnade och hackade
2 msk rödvinsvinäger
1 msk chilipulver
1 msk malen kanel
1 tsk stött kummin
½ tsk malda nejlikor
1-3 st jalapeños, inlagda chilifrukter
salt och peppar
½ dl flisad mandel
1 dl russin ( om du vill )

Hetta upp oljan och bryn lök och vitlök. Lägg i och bryn köttet. Tillsätt resten av ingredienserna utom pepparfrukterna, salt och peppar. Täck med lock och koka i 30 minuter. Späd med lite vatten om det behövs men röran ska vara torr. Smaka av med chilis peppar och salt. Stek mandelflisorna i lite olja och strö över om så önskas. Rätten går alldeles utmärkt och frysa.

Tonfisk omelett

image14

Oj, oj,.. det var ett tag sedan jag uppdaterade " Kanelgumman".. jag har dels haft data strul...och jobbat som en dåre. Sista inlägget handlade om mina tonfisk plättar. Här har jag en tonfisk omelett.. I Spanien är det " poppis" med omeletter och finns som " dagens" i i nästan varje restaurang. Jag tycker att det är en perfekt måltid att laga hemma. Lätt och laga också.

Det är bara och följa omelettens grundrecept...Jag tillsätter lite vetemjöl för att få en fastare omelett. Kryddar med citronpeppar och salt om det är en tonfisk omelett...och lök.

Omelett: grundrecept:/ 1 portion Jag gör till ca 4 personer.../ SPANSKA TORTILLAS

1-2 ägg
1-2 msk vatten eller grädde
½ krm salt
1 msk margarin
 1 tsk-2 tsk vetemjöl

Fyllning tonfisk omelett.: 2 tonfiskburkar, 1 lök. Kryddar med citronpeppar och salt.

Först fräser du löken och häller tonfisken i en stekpanna..tillsätt margarin .

Sedan häller du äggsmeten i stekpannan  Grädda omeletten till den nätt och jämnt stelnat. Den ska vara krämliknande ovanpå och mera stel mot botten.

Servera genast gärna med sallad.
BloggRegistret.se

RSS 2.0