Kycklingsgryta med jordnötter



Snabblagat och enkelt..

1 st

kyckling, hel eller delar
2 msk

olivolja
2 st

gul lök(ar)
1 burk(ar)

krossade tomater
2 dl

hönsbuljong, vatten + tärning
0,5 dl

kokosflingor
2 tsk

koriander, malen
1 krm

chilipulver


salt och peppar
2 st

vitlöksklyfta(or)
Garnering:
1 kruka(or)

färsk koriander
2 dl

jordnötter
 
Tillagning:

1. Stycka kycklingen i stora bitar. Dela gärna upp delarna i vingar, lår och bröst.

2. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en vid gryta. Tillsätt krossade tomater, buljong, kokosflingor, koriander och chilipulver. Låt blandningen koka upp.

3. Lägg i kycklingbitarna och låt sjuda under lock i ca 30 min eller tills köttsaften är klar och genomskinlig. Smaka av grytan med salt och peppar. Om man vill ha en starkare smak så går det bra att tillsätta lite mer chilipulver och svartpeppar.

Vid servering: Strö på salta jordnötter, korianderblad och servera med kokt ris, samt en grönsallad 


Kyckling a la kanelgumman

image6


Idag fixade vi en kyclingsgryta här hemma...det finns många sätt och göra en gryta. Här använde jag mig av lök, vitlök, morötter, broccolin ( sjudas ), champisar och chili. ( Steker detta )

Givetvis kan man koka kycklingen och använda sig av buljongen för att kunna göra grytan. Fast jag grillade kyckligen och jag använder spadet av kyckligen till " spadet av grytan".

Gör en röra av spadet, blandar med mat-grädde becel och använder Mango Chutney i den röra+ salt.
Tillsätter detta till grytan med stekta grönsaker och låter grytan puttra på.  Kryddar ytterligare om det behövs.

Serveras med ris och sallad.
BloggRegistret.se

Mikrokladdkaka

image5

Den här boken fick jag i present för ett tag sedan. Kladdkakan är nog en klassiker i många hem: Eller vad säger du? Har man bråttom så kan man göra kladdkakan i muffins formar - jag gräddar dem i ca 5-8 minuter så är dem klara!! Serveras med grädde, hackade nötter och dajmkulor.


Hittade ett recept: på Mikrokladdkaka

175 gr margarin
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tilsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form ca 30 cm i diameter. Har du inte så vid form eller så stor mikro,kan du grädda kakan u en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas- Grädda kakan i svag värme på
 full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.

Recept: Maria Öhrn: ur boken Kladdkakor

BloggRegistret.se

Känslig mage?

Myspace Glitters


Nu efter midsommar firandet så känns det bra med lite lättare mat. Visst är det gott med grillat, men för min del så blir det en chock för magen av alla blandningar. Samma sak när det gäller julmiddagar mm.

Vi har inte ätit potatis och pasta på ett tag här hemma, så det blev som en chock nu när vi åt färska potatisar till midsommar.

♥ Har du känslig mage? Tål du precis allt?


Gräddiga tårtan

image4

Jag fixade istället en jordgubbstårta. Min sambo gillar inte bakelser och inte heller dem 2 andra killar som kommer på besök...så tårtan blir till tjejerna ikväll...om vi orkar. Snart ska det grillas här.

Här har jag fyllningen: bananer, vaniljkräm , jordgubbar & jordgubbsylt. Givetvis så är det grädde också.

Morotskaka

image3Åh, vad jag längtar till midsommar. Vi kommer att  grilla,  och gå på festival. Det ska bli så kul.

♥ Vad väljer du att ha som efterrätt till midsommar middagen?

Vi har funderat på vad vi ska ha som efterrätt..det blir ju en hel del kött, alternativ, tutti-frutti sallad..jordgubbstårta eller morotskaka. Älskar morotskaka!

Vill du se RECEPTET kika in här!!!





bild & recept: arla.se

Piroger

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketIdag har vi ätit piroger här hemma. Dem här heter" Empanadas" och bakas i Sydamerika

Fyllningen: här är nötkött, lök, russin, ägg och oliver.

Piroger kan också göras av smördeg: och ätas som efterrätt: alternativ :olika fruktfyllningar. Päron är att rekommendera.


Jag återkommer med receptet

Kaffe eller te?

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketDet känns så skönt och vara hemma. Vi hade så mycket att göra på jobbet idag att jag glömde dricka kaffe.Jag hann inte ens ta min rast.

Fast nu ska det bli en kopp kaffe!

♥ Dricker du både te och kaffe?

Vad dricker du för kaffe? Jag funderar på att skaffa en Espresso maskin. Vet du om en bra kaffebryggare som du kan rekommendera?

Jobbat i köket

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketOj, oj vad man  har jobbat i köket idag.. det blev både muffins och kanelbullar. Hade några vänninor på besök och då höll jag på att baka mina kanelbullar..men muffins går ju lite fortare.

Det blev amerikanska -maffiga muffins med citronsmak och sedan la jag i mörka choklad bitar, som smälter alldeles bra i ugnen.

Resten av dagen blir och vila...sambon hjälpte till med disken. Det är skönt och få lite hjälp..han ska dammsuga också.

Härliga kanelbullar

image2

GODMORGON: Idag började dagen med motion. Det är min lediga dag idag så jag tänkte ladda frysen med kanelbullar: som sagt det är alltid bra att hemma!
Hittade här  hur fina recept som  helst på BULLAR OCH BRÖD. Gå in och kika och se om du får inspiration!

Oväntade gäster

Black & Pink Glitter Girl & Turtle Glitters

Välkommen till min nya blogg!!!

Än så länge har jag inte 100% koll på vad jag ska skriva än..men det blir en bra blandning av allt möjligt. Kanelgumman namnet...hittade jag på för att jag älskar och baka kanelbullar- alltid bra att ha hemma när det kommer oväntade gäster. Eller vad säger vad?

♥ Vad bjuder dina gäster när du får oväntad besök?
♥ Hur kom du på namnet till din blogg?


RSS 2.0