Mikrokladdkaka

image5

Den här boken fick jag i present för ett tag sedan. Kladdkakan är nog en klassiker i många hem: Eller vad säger du? Har man bråttom så kan man göra kladdkakan i muffins formar - jag gräddar dem i ca 5-8 minuter så är dem klara!! Serveras med grädde, hackade nötter och dajmkulor.


Hittade ett recept: på Mikrokladdkaka

175 gr margarin
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tilsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form ca 30 cm i diameter. Har du inte så vid form eller så stor mikro,kan du grädda kakan u en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas- Grädda kakan i svag värme på
 full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.

Recept: Maria Öhrn: ur boken Kladdkakor

BloggRegistret.se

Kommentarer
Postat av: Helen

Denna boken har jag oxå. Finns en del godsaker

2007-08-14 @ 23:16:27
URL: http://qristall.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0